sâmbătă, 15 februarie 2020

Ce dietă a urmat a urmat Adele de a slăbit 50 de kilograme


Planul de dietă include lucruri precum vinul roșu și ciocolata neagră, dar are, de asemenea, unele limitări intense. 

Zvonurile spun că Adele a slăbit folosind o dietă care permite vinul roșu și ciocolata.

Cântăreața, în vârstă de 31 de ani, a debutat pentru prima dată în figura ei mai subțire în această toamnă la șocul fanilor de pretutindeni. Ea a continuat să scadă kilograme de-a lungul sărbătorilor, îngrijorându-i chiar pe unii spectatori că este prea subțire în pozele recente cu paparazzi.

Se pare că britanica a pierdut aproape 50 de kilograme după ce a angajat un antrenor personal și în urma dietei sirtfood, un plan de masă cu care a fost legată și după ce a pierdut în greutate în 2016.

Și Adele nu este singura care ține această dietă controversată, care se concentrează pe alimentele care reglează metabolismul cuiva. Sora ducesei de Cambridge, Pippa Middleton, este de asemenea fană, iar planul de mâncare a fost cea de-a șaptea dietă cel mai căutată pe Google în 2019.

Dieta sirtfood a luat naștere în Marea Britanie de la nutriționiștii Aidan Goggins și Glen Matten, care au publicat un ghid și o carte de rețete în 2016. Dieta se concentrează pe sirtuine sau proteine ​​din corpul tău care sunt specializate în sănătatea și metabolismul celular, printre altele. Sirtuine pot fi găsite în alimente precum kale, ulei de măsline extra-virgin, hrișcă, matcha, afine și nuci. Surprizele dulci din meniu includ vin roșu, cafea și ciocolată neagră. Carnea nu este o sirtuină.

Cea mai strălucitoare afirmație a faimoasei diete este că te poate ajuta să slăbești până la șapte kilograme într-o săptămână, a spus Matten pentru The Post . Dar nu este chiar atât de simplu: în primele trei zile, cei care țin dieta își limitează aportul la numai 1.000 de calorii pe zi - o masă ambalată cu sirtuină și două sucuri verzi. Acest lucru se reduce la 1.500 de calorii pentru următoarele patru zile, când este permisă o masă suplimentară. După acea săptămână, dieterii au voie să mănânce cât mai multe mese de tip sirtfood. De asemenea, dieta este recomandată cu exerciții fizice zilnice.

Dieta Sirtfood menționează doar câteva sirtfood-uri pe site-ul și pe blogul său, dar aceste opțiuni fac să fie reduse, toate bogate în nutrienți și sănătoase pentru a le mânca regulat: ceai verde, pudră de cacao, curcumă, nap, cepe, pătrunjel, brocoli, conopidă, ulei de măsline, măsline, mere, struguri roșii, ciocolată, pește gras, precum somonul, păstrăvul și macroul.

Alimentele ar trebui să impulsioneze creșterea musculară, deoarece îți activează „gena slabă”, care se presupune că imită efectele dietei și exercițiilor fizice.

Dar alți experți în sănătate nu sunt atât de convinși.

Dacă doriți să încercați dieta Sirtfood, fiți realist în privința așteptărilor dvs. Ar trebui să vorbiți, de asemenea, cu un dietetician sau medic înainte de a vă reduce în mod dramatic aportul caloric și de a alunga o tonă de grăsime în numele pierderii în greutate.

duminică, 2 februarie 2020

O dietă vegană îți afectează inteligența?


Dieta vegană este scăzută - sau, în unele cazuri, lipsită în întregime de mai mulți nutrienți importanți ai creierului. Aceste deficiențe ar putea afecta abilitățile veganilor de a gândi?

Ideea că evitarea cărnii este rea pentru creierul nostru are un anumit sens intuitiv; antropologii s-au certat despre ce au mâncat strămoșii noștri timp de zeci de ani, dar mulți oameni de știință cred că a existat o mulțime de trunchiuri de os și de cremă pe creier pentru a evolua aceste organe remarcabile de 1,4 kg (3lb). Unii au ajuns chiar până să spună că carnea ne-a făcut oameni .

Un motiv este că inteligența este scumpă - creierul devorează aproximativ 20% din caloriile noastre zilnice, deși reprezintă doar 2% din greutatea noastră corporală - și ce modalitate mai bună de a găsi o gamă enormă de grăsimi, aminoacizi, vitamine și minerale. necesită organe fastidioase, decât sărbătorind animale care le-au deja colectate sau făcute cu multă atenție.

Conform ultimelor statistici, există aproximativ 375 de milioane de vegetarieni pe planetă . În Occident, veganismul a abandonat stigmatul hippie pentru a deveni una dintre tendințele milenare cu cea mai rapidă creștere; în Statele Unite, aceasta a crescut cu 600% între 2014 și 2017. Între timp, în India, dietele fără carne au fost mainstream încă din secolul al VI-lea î .

Pe de o parte, îngrijorarea recentă cu privire la decalajele nutriționale din dietele bazate pe plante a dus la o serie de titluri alarmante, inclusiv un avertisment că pot ataca dezvoltarea creierului și pot provoca daune ireversibile sistemului nervos al unei persoane. În 2016, Societatea Germană pentru Nutriție a mers până a afirmat categoric că - pentru copii, femei însărcinate sau care alăptează și adolescenți - nu sunt recomandate diete vegane, care a fost susținută de o revizuire a cercetării din 2018 . În Belgia, forțarea unei diete vegane asupra urmașilor tăi ar putea să îți ofere o vrajă în închisoare.

Citiți întreg articolul de acest subiect AICI. (în engleză)