joi, 3 decembrie 2015

Dieta cu lamaie si ghimbir

Lamaia si ghimbirul este un amestec ideal pentru eliminarea toxinelor si accelerarea procesului de slabire. Daca vrei sa scapi de grasimea de pe abdomen si esti adepta ceaiurilor, ai la dispozitie aceste două ingrediente.

Lamaia este citricul foarte des folosit in curele de slabire. Are un continut mare de vitamina C, este considerat un antioxidant natural si se stie ca lupta contra retentiei de apa din organism.

Ghimbirul este o radacina folosita mai ales in bucataria internationala despre care se stie ca este un antiinflamator bun. Acesta ajuta foarte mult procesul de digestie si accelereaza metabolismul.

Sunt trei variante in care pot fi folosite lamaia si ghimbirul:

Ceai de lamaie si ghimbir - Se pune o cana cu apa pe foc iar cand incepe sa fiarba se adauga o felie de ghimbir si se acopera vasul. Dupa cateva minute se adauga si zeama de lamaie. Ceaiul se recomanda a fi consumat inainte de micul dejun.

Limonada cu ghimbir - Reteta se prepara la fel ca o limonada normala numai ca nu se pune zahar. In limonada se pune o lingurita de ghimbir ras si, optional, cateva frunze de varza tocate (varza are si ea proprietati detoxifiante).

Dressing pentru salata - Se mixeaza la blender o radacina de ghimbir impreuna cu zeama de la o lamaie. Cu acest amestec se asezoneaza salata preferata.

Beneficiile dietei cu lamaie si ghimbir:
- intareste sitemul imunitar
- ajuta la curatarea sangelui
- duce la imbunatatirea aspectul tenului
- duce la o digestie mai buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu