duminică, 2 februarie 2020

O dietă vegană îți afectează inteligența?


Dieta vegană este scăzută - sau, în unele cazuri, lipsită în întregime de mai mulți nutrienți importanți ai creierului. Aceste deficiențe ar putea afecta abilitățile veganilor de a gândi?

Ideea că evitarea cărnii este rea pentru creierul nostru are un anumit sens intuitiv; antropologii s-au certat despre ce au mâncat strămoșii noștri timp de zeci de ani, dar mulți oameni de știință cred că a existat o mulțime de trunchiuri de os și de cremă pe creier pentru a evolua aceste organe remarcabile de 1,4 kg (3lb). Unii au ajuns chiar până să spună că carnea ne-a făcut oameni .

Un motiv este că inteligența este scumpă - creierul devorează aproximativ 20% din caloriile noastre zilnice, deși reprezintă doar 2% din greutatea noastră corporală - și ce modalitate mai bună de a găsi o gamă enormă de grăsimi, aminoacizi, vitamine și minerale. necesită organe fastidioase, decât sărbătorind animale care le-au deja colectate sau făcute cu multă atenție.

Conform ultimelor statistici, există aproximativ 375 de milioane de vegetarieni pe planetă . În Occident, veganismul a abandonat stigmatul hippie pentru a deveni una dintre tendințele milenare cu cea mai rapidă creștere; în Statele Unite, aceasta a crescut cu 600% între 2014 și 2017. Între timp, în India, dietele fără carne au fost mainstream încă din secolul al VI-lea î .

Pe de o parte, îngrijorarea recentă cu privire la decalajele nutriționale din dietele bazate pe plante a dus la o serie de titluri alarmante, inclusiv un avertisment că pot ataca dezvoltarea creierului și pot provoca daune ireversibile sistemului nervos al unei persoane. În 2016, Societatea Germană pentru Nutriție a mers până a afirmat categoric că - pentru copii, femei însărcinate sau care alăptează și adolescenți - nu sunt recomandate diete vegane, care a fost susținută de o revizuire a cercetării din 2018 . În Belgia, forțarea unei diete vegane asupra urmașilor tăi ar putea să îți ofere o vrajă în închisoare.

Citiți întreg articolul de acest subiect AICI. (în engleză)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu